Tips voor carnaval

Tips voor carnaval

Ben je zo goed bezig met het aannemen van een gezonde leefstijl, staat ineens carnaval voor je neus! Geen zorgen! Het hoeft echt niet te betekenen dat al je inspanning nu allemaal voor niets is.

Met de volgende paar tips kom jij er goed doorheen!


1 Alcohol, dat ga ik niet verbieden want dat gaat toch niet lukken 😉
Je kunt er wel misschien net wat andere keuzes in maken waardoor je daar wat calorieën in bespaart. Sla eens een biertje over, of doe wat langer met je glaasje. Misschien doe je wat langer met een glaasje wijn? Je kunt ook eens afwisselen met een glaasje cola light of spa rood bijv.  Of neem mixdrankjes met light frisdrank of spa rood

2 Goed begin
Zorg voor een goede bodem voordat je vertrekt. Neem bijvoorbeeld wat uitgebreider ontbijt. Met veel eiwitten, dit zorgt dat je langer verzadigd bent. Bijvoorbeeld 2 sneetjes brood met een omelet met groenten erdoor heen en nog een schaaltje kwark met fruit. Hierdoor zul je de dag minder geneigd zijn om veel te snacken onderweg.

3 Bedenk welke momenten je iets voedzaams kunt eten.
Een ontbijt lukt meestal wel, ben je ook wel eens thuis rond etenstijd zorg dan dat je al een makkelijke gezonde maaltijd in huis hebt. Zodat je niet in de verleiding raakt om dan toch maar een pizza te bestellen bijv. Want als we thuis komen na een lange dag dan is iets vets en calorierijks wel heel aantrekkelijk. Zet van te voren bijvoorbeeld een ovenschotel klaar, snijd de groenten en aardappelen bijvoorbeeld al voor zodat je het alleen maar hoeft op te zetten.
Ga je een optocht bekijken dan kun je ook iets gezonds meenemen. Bijvoorbeeld snackgroenten, makkelijke fruit of een handje noten.

4 Na intensief feesten komt intensief rusten
Goede slaap zorgt voor een goede hormoon balans. Wanneer je bijvoorbeeld te weinig slaapt maak je meer hongerhormoon Grehline aan. Waardoor je de volgende dag meer wilt snacken.

En dan komt nu de aller belangrijkste tip:

5 Geniet!
Geniet van het feest, van vrienden en mensen die je onderweg ontmoet, van de kostuums, van het muziek, van de kou, van de hitte in de kroeg, en ook zeker van je drankje en van je snacks. Voel je er vooral niet schuldig om. Want je gezondeleefstijl is daarmee echt niet verpest.

6 Herpakken
Een gezonde leefstijl betekent niet alles-of-niets. Het is het beste van allebei. Dus deze feestdagen, horen er nu eenmaal bij. Als je je daarna maar weer herpakt en dan kun je met frisse moed weer van start!

We wensen je een fantastisch mooi carnaval!


Geef een reactie

Sluit Menu